Information om Fibernät - IP-Only

Med anledning av det erbjudande som alla fått från IP-Only vill vi informera lite om hur det ligger till då vi var flera från föreningen som deltog på informationsmötet som hölls i Motala den 15 maj.
Det är givetvis upp till var och en hur man väljer att göra men vi vill ändå göra er uppmärksamma på den möjlighet som detta erbjudande ger som med fördel skiljer sig lite mot tidigare.

 • IP Only gräver hela vägen fram drar fiber och installerar en mottagningsdosa på insidan av väggen.
 • På tomtmark gräver dom endast i mjuk mark och försöker tillsammans med tomtägaren hitta en sådan passage in till huset.
 • Man har delat in Motala i hela Norra och Södra området.

Man vill ha 60% täckning sett till båda områdena tillsammans. Om ett område har mer än 60% och det andra har mindre, bara totalen blir 60% går ändå bygget igång på båda områdena. Med andra ord ser man inte så snäva områden med täckning som tidigare så skulle tex bara en i Burnäset anmäla sig men området i stort uppnår 60% så kommer den att få in fiber.

 • Tidigare bolag vile helst ha orter och ev någon dom passerar på vägen dit.
 • Här tar IP-Only Regeringens förutsatts på allvar och lovar fiber till alla som tecknar sig oavsett var de bor.
 • Kopparnätet har en beräknad livslängd på 60år och de flesta näten i Sverige börjar nu närma sig den åldern och Telia har redan släck ner vissa områden med folkstorm som bekant. De gamla kopparledningarna kommer inte att ersättas med nya  utan det kommer att bli fiber så det gäller nog att passa på när det kommer till ett bra pris om man vill ha någon trådbunden kommunikation i framtiden.
 • Man har just nu fram till 31 maj (kommer ev. förlängas till 15 juni) att teckna sig för detta erbjudande, än så länge har vi ej hört om någon förlängning av den tiden vilket man kanske kan tänka sig om man ej uppnått 60% men det gäller nog att inte vila på hanen här utan känner ni liksom vi i styrelsen att det är nu tåget går och det gäller att haka på så tveka inte.
 • Om bolaget ej uppnår 60% inom 6 månader och de bestämmer sig för att inget blir av, river de kontrakten så att man inte binder upp någon längre tid för ev andra alternativ.
 • I jämförelse med förra omgången av ev fiber 2013 är detta ett mycket bättre erbjudande då det inte kräver någon arbetsinsats för oss, det är en öppen fiber där man ej låser sig till något speciellt bolag och det är ett bra pris, framförallt om man kan nyttja både rot och rutbidrag vilket var och en får undersöka själv för egen räkning.

Även utan rot och rut ligger det i nivå eller under vad man får betala i städerna för uppkoppling.

 • Alla har möjlighet att teckna kontrakt oavsett om ni fått en lapp i brevlådan eller ej då deras register som kommer via fastighetsregistret kanske ej är heltäckande.
 • Man kan anmäla sig antingen via deras hemsida eller i blanketten som skickats ut.
 • Hemsideadress: http://www.ip-only.se/

Informationsbroschyr.

 
Hälsningar
Styrelsen för Burnäsets samfällighetsförening

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter