Analkande Vattenbrist

Risk för friskvattenbrist i sommar om vi inte kan minska förbrukninge per dygn. Nu när värmen har kommit så har vattenkommittén noterat att förbrukningen av friskvatten stigit till den nivå som vår anläggning och borrhål klarar av att leverera.

För att undvika brist på friskvatten under sommaren och fram i höst uppmanar vi alla att vara sparsamma med vattenförbrukningen. 

Påminner också om att det inte är tillåtet att t ex. vattna blommor i trädgården och/eller gräsmattor, tvätta bilar och/eller fylla upp badpooler med sommarvattnet.

Förbrukningen de senaste dagarna har varit över 20 kubik/dygn, rådfråga alltid vattenkommittén vid tveksamheter om vattentillgången. Hoppas att vi med gemensamma krafter kan minska förbrukningen så inte våra källor sinar och vi blir utan friskvatten i sommar.

Vattenkommittén genom
Lars Schenström

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter