Sommarvattnet stängs av den söndagen den 5 november

Nu är det dags för oss i vattenkommittén att avsluta säsongen vad gäller sommarvatten till alla fastigheter. Vi kommer att stänga av sommarvattnet Söndagen den 5 november på förmidagen, hoppas ni alla har förståelse för det nu när kylan är i antågande.

Vintervatten finns för hämtning vid "tappställena" utmed varje stickväg. När det är dags att släppa på igen meddelar vi det i god tid här på hemsidan! Om det det finns risk för att tjälen kommer i marken innan helgen vecka 44 så kan vi tvingas att stänga av vattnet tidigare än planerat.

För att undvika att ledningar och vattenlås fryser sönder under vinterhalvåret vill vi påminna er att tömma dessa på vatten. Ledningar som inte är isolerade löper risk att frysa sönder då de exponeras för kyla.

Glöm inte heller att se till så alla ventiler på era tomter är stängda efter att vattnet stängts av så vi inte får läckor framåt vårkanten när vi sätter på vattnet igen våren 2018!

Föreningens avstängningskranar (servisar)
De avstängningskranar (servisar) som finns utanför tomten eller vid tomtgräns skall endast hanteras av vattenkommittén. Ansvaret för dessa åligger föreningen och vattenkommittén.

Egna avstängningskranar
Det är ett måstekrav att alla fastigheter har en egen avstängningskran på egen tomt, den kranen ansvarar respektive fastighetsägare.

Hälsningar Vattenkommittén
Lasse Schenström, Bosse Lindberg och Carl-Johan Böttinger.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter