Nyhetsarkiv

Nyheter

Nu kan du fiska kräftor i föreningens vatten, eller det vatten som arrenderats av Sveaskog. Det här är vad som gäller: Föreningen hyr ut 60 lotter, vardera med en löpmeter på 50 meter. Kostnad 350 kr/lott. OBS nytt pris! För att inte föreningen ska gå back på arrendet. Fisket börjar onsdagen den 7 augusti (17.00) och pågår till den 31 dec (24.00). På föreningens hemsida under fliken "kartor" finns en karta över kräftlotterna. Där är de lediga lotterna markerade med grönt. Om du är intresserad, anmäler du dig - helst med epost - till: Rickard Rydén Stubbvägen 4 Tel. 070 - 5874 494 E-post: rickardryden@yahoo.se Avgiften (350 kr./lott) betalas in på Burnäsets Samfällighetsförenings bankgironummer: 5490-1376 senast den 20 juli i år. Var god ange fullständigt för- och efternamn samt numret på kräftlotten. Fiske får ske alla dagar i veckan. Högst 10 burar/lott och dygn. Styrelsen utgår ifrån att de som hyrde lotter år 2023 – gulmarkerade på kartan -, behåller samma lotter i år. De som inte vill behålla sina lotter i år, ombeds omgående kontakta Rickard. Görs inte inbetalning av hyran i tid, hyrs lotten ut till andra intresserade. Det går för övrigt bra att hyra mer än en kräftlott. Skickar även med en påminnelse från årsstämmans protokoll att flötet till kräftburarna ska vara märkta med namn och telefonnummer.

Läs hela inlägget »

Vattenprovet taget 240622 och analyserat via SGS visade tjänligt dricksvatten.

Läs hela inlägget »

Lördagen den 20/7. Start kl. 14.00. Anmäl hela lag. Max 16 lag, först till
kvarn gäller. Singlar som anmäler sig paras ihop efter anmälan.
Avgift 20 kronor/person. Anmälan görs senast 17/7 till Hans Norberg:
tel. 070-5209302 eller  Hansnorberg@hotmail.se
After-Boule sker efter tävling. Mat o dryck medtages. Vid dåligt väder sker
After-Boule i logen.

Läs hela inlägget »

Hej!
Idag så har vi kopplat in sommarvattnet, tyvärr var det ett par vägar som vi hade större läckage på och det är Fällkilen/ Timmersvansen och på Sågvägen 21-39. På de vägarna så får tomtägarna själva kolla tappkranar och inne i husen, vi springer inte omkring och letar något mer utan ni får höra av er till någon i vattenkommittén när ni har kollat över. Vi sätter inte på förrän alla har kollat och hört av sig.
Tänk på att inte slösa på vårt vatten utan använd med förstånd så vi slipper tryckfall i systemet.
MVH Vattenkommittén/ Lasse

Läs hela inlägget »
Imorgon söndag 9/6 så har vi efter mycket övervägande beslutat att vi kopplar på sommarvattnet vilket jag tror alla efterfrågat. Problemet är att vi har bara ett borrhål som fungerar än så länge så vi kan få problem med försörjningen. 
OBS! Hoppas att alla har stängt sina kranar så att vi inte får några läckor. Om det uppstår läckor kommer vi stänga av den stickvägen och de boende får kolla över sina kranar.
OBS! Det kommer att vara stora restriktioner på hur vi använder sommarvattnet. Absolut förbjudet att använda det till att vattna och ta långa duschar, fylla badkar och annan vattenkrävande användning, för om vi tappat trycket i ledningarna så får vi avfällingar från ledningarna som följd.
Hoppas att ni har förståelse för vårt problem med försörjningen. 
FBB skall trycka det nya borrhålet igen då flödet är för dåligt, har ej någon prognos när det kommer att ske, förhoppningsvis i närtid. Sen skall Lundstedts rör koppla in borrhålet till systemet.
Hoppas på tur att det kommer gå bra och att ni hörsammar vår önskan att vi tillsammans klarar av det under perioden.
Vattenkommittén/ Lasse
Läs hela inlägget »

Länkar

-

Senaste nyheter

Arkiv