Nyhetsarkiv

Nyheter

2015 > 10

Ja, då är det snart dags att stänga av vattnet för säsongen! Avstängningen kommer ske helgen V46 (14-15 november) och i samband med avstängningen så kommer Bravida att byta ett antal tomtserviser. Vintervatten finns för hämtning vid "tappställena" utmed varje stickväg. När det är dags att släppa på igen meddelar vi det i god tid här på hemsidan! Om det det finns risk för att tjälen kommer i marken innan helgen vecka 46 så kan vi tvingas att stänga av vattnet tidigare än planerat.

För att undvika att ledningar och vattenlås fryser sönder under vinterhalvåret vill vi påminna er att tömma dessa på vatten. Ledningar som inte är isolerade löper risk att frysa sönder då de exponeras för kyla.

Vattenkommittén genom
Ordförande
Leif Johansson

Läs hela inlägget »

Lite information till Dig som är boende på Burnäset.

 

I den bifogade pdf-filen (Inbrott från polisen juli och augusti 2015) finner du stapeldiagram och information om i vilken del av respektive kommun som villa- och lägenhetsinbrotten har ägt rum i under juli och augusti.
Läs mer här

Tips:
Skadeförebyggande tips – stöld: Nu startar högsäsongen för båttjuvar. Men med små medel kan du minska risken för båtstöld. Läs mer här

Skadeförebyggande tips - brand: En fungerande brandvarnare räddar liv!
Via denna länk kan man lägga in en påminnelse om att testa brandvarnaren: aktivmotbrand.msb.se

Skadeförebyggande tips - vatten: Att renovera eller bygga badrum är en stor investering och det är viktigt att ta reda på fakta om vilka regler som gäller först. Läs våra tips om hur du kan förebygga vattenskador:  Undvik vattenskador Och du är varmt välkommen att ta en personlig kontakt med Karin Brogren (tel 013-29 05 14)

Skadeförebyggande tips - trafik: Med tre enkla regler minskar du radikalt risken att skada dina medtrafikanter eller dig själv:
- Använd bilbälte! 
- Håll hastigheten! 
- Kör nykter!

När det råder vinterväglag tänk också på att : 
- Hålla avståndet till framförvarande bil!
- Anpassa hastigheten till väglaget!

Läs mer om tips och råd för att förebygga skador på www.lansforsakringar.se

Kontaktperson, Grannsamverkan Gunilla Lundin genom 
Orförande
Leif Johansson

Läs hela inlägget »

Cirka 50 glada "Burnäsare" kom och utförde ett mycket bra arbete under städdagen. Många händer ger ett gott resultat samtidigt som man lär känna en granne som man kanske inte träffat eller sett tidigare. På bilden ser vi ett "gäng" som tar hand om ris efter skogskommittén som tagit ned träd och öppnat upp kring Sjöbackabadet för att släppa in lite värmande sol efter ett dopp eller för en mysig grillkväll. Efter ett väl förättat arbete bjöds det på korv.

Tack så mycket
Styrelsen 0 Skogskommittén genom
Ordförande
Leif Johansson

Läs hela inlägget »

Årets bouleturnering ägde rum 23 juli under perfekta väderförhållanden. Turneringen hade lockat 15 lag som delades in i 4 grupper.
Läs mer här.....

Läs hela inlägget »

Nu är det hög tid att anmäla ER till höstens röjar- och städdag.
Dag och Datum: Lördagen den 17 oktober
Tid: kl. 09:30
Plats: Burnäsets loge

Vår arbetsuppgift blir att samla ihop skräp, gamla båtar och bryggrester utmed stränderna som vi lägger på en uppsamlingsplats på parkeringen vid iläggningsrampen. Förutom städning utmed stränderna ska vi samla ris till högar som vi sedan eldar upp.

Föreningen kommer att bjuda på enklare förplägnad. Eftersom vi ska ha förplägnad behöver vi ta upp anmälan för att kunna göra en rätt beställning och att det ska räcka till alla.

Sista anmälningsdag: Onsdagen den 14 oktober

Anmälan till: Göran tel: 53104 el 070-5411144 det bästa är via mailen goran.klaesson@telia.com

I början på september gick skogskommittén tillsammans med Johnny runt och gjorde en inventering av stränderna utmed Saltern på Burnäset. Resultatet i form av omärkta båtar/kanoter och skräp finns dokumenterat, Klicka här.

En stor eloge till många som har städat och märkt sina båtar, bryggor m.m. Vi i styrelsen är glada för det arbetet ni gjort, till er som ännu inte hunnit eller haft möjlighet så kan vi bara vädja om att även ni städar och märker era ägodelar innan städdagen.

Styrelsen genom
Ordförande
Leif Johansson

Läs hela inlägget »

Länkar

-

Senaste nyheter

Arkiv